Martas glutenfria & veganska cheesecake
- Fibr Therese
- 1 juni 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 11 jan. 2024
Martas glutenfria cheesecake med krispig botten och krämig fyllning på kokosyoghurt. Maxa gärna med jordgubbar på toppen! 🍰🍓
8 port Botten: 1 pkt Martas Crunchy Cookie Granola 150 g kokosolja 2 msk vatten Fyllning: 5 dl Kokosyoghurt eller annan fet yoghurt 0,5 dl citronsaft 0,5 dl vatten 2/3 msk agar agar ½ tsk vaniljextrakt 2 dl valfri sötning t.ex. strösocker eller kokossocker Topping:
Färska jordgubbar
Gör så här: 1. Använd en matberedare för att krossa granolan och blanda med kokosoljan och vatten. Pressa ut bottnen i en lätt oljad kakform med löstagbar kant och ställ kallt. 2. Koka citronjuice, yogurt, socker, vanilj och agar agar på svag värme och låt koka på svag värme under omrörning i cirka 7 minuter. 3. Häll fyllningen över den kylda bottnen och låt svalna tills cheesecaken fått en fast konsistens. Ta bort kanten på formen och garnera med goda jordgubbar innan servering.

Comentários